Τηλεφωνικό Κέντρο: 213 2052701

Αποστολή

Το Οφθαλμιατρείο Αθηνών το 1985 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και έκτοτε συνεχίζει να λειτουργεί με αποστολή:

•    Την παροχή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης για Οφθαλμολογικές παθήσεις.
•    Την ανάπτυξη και προαγωγή της Ιατρικής Έρευνας.
•    Την εφαρμογή προγραμμάτων ειδίκευσης, συνεχούς εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης ιατρών, καθώς και εκπαίδευσης και επιμόρφωσης λειτουργών άλλων κλάδων υγείας

apostoli1

Κατά την μακροχρόνια πορεία του, το Οφθαλμιατρείο Αθηνών με την δραστηριότητά του και το Επιστημονικό του έργο καθιερώθηκε ως πρότυπος νοσηλευτική μονάδα, είχε δε την τύχη να το λαμπρύνουν με την παρουσία τους, στην θέση του Επιστημονικού Διευθυντή, προσωπικότητες της Ιατρικής Επιστήμης με βαθιές επιστημονικές γνώσεις, με διεθνή ακτινοβολία και εξαίρετο ήθος, όπως οι Καθηγητές Ανδρέας Αναγνωστάκης, Γεώργιος Κοσμετάτος, Ιωάννης Χαραμής, Παναγιώτης Βελισσαρόπουλος, Ιωάννης Τσαμπαρλάκης και άλλοι.

Ο Γεώργιος Κοσμετάτος και ο Ιωάννης Χαραμής διετέλεσαν και Τακτικά Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών.
Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Επιστημονικό έργο του Νοσοκομείου με τις σύγχρονες μεθόδους της Ιατρικής Επιστήμης που εφάρμοζε να γίνει διεθνώς γνωστό, το Οφθαλμιατρείο να αναγνωρισθεί ως ένα από τα καλύτερα Οφθαλμολογικά Κέντρα της Ευρώπης και παράλληλα να αποτελέσει φυτώριο νέων άξιων επιστημόνων στον κλάδο της Οφθαλμολογίας, οι οποίοι συνέχισαν και συνεχίζουν το λαμπρό τους έργο.

Το Οφθαλμιατρείο Αθηνών, με την σημερινή του Επιστημονική δραστηριότητα, δικαιώνει την ιατρική του πλέον παρουσία, καθώς και την πεποίθηση των Ελλήνων ασθενών, ότι συνεχίζει να αποτελεί το << Φάρο >> της Οφθαλμολογικής Επιστήμης στον Ελλαδικό αλλά και στον ευρύτερο χώρο, έχοντας την δυνατότητα να συναγωνίζεται επάξια παρόμοια εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού. Εμπλουτισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα τόσο στον οργανωτικό, όσο και στον επιστημονικό τομέα.

Τα εξειδικευμένα Τμήματα Κερατοειδούς, Γλαυκώματος, Ηλεκτροφυσιολογίας, Υαλοειδούς και Χειρουργικής Αμφιβληστροειδούς, Παθολογίας Αμφιβληστροειδούς, Διαθλαστικής Χειρουργικής, Laser, Υπερηχογραφίας που έχουν αναπτυχθεί πλαισιώνονται με εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό υψηλού επιπέδου.

Ιδιαίτερα στον Χειρουργικό Τομέα το Οφθαλμιατρείο Αθηνών αποτελεί πρωτοπορία στις σύγχρονες μεθόδους της χειρουργικής του οφθαλμού (Εγχείρηση Καταρράκτη, Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς, Υαλοειδές – Υαλοειδεκτομή, Μεταμόσχευση Κερατοειδούς, Αντιγλαυκωματικές επεμβάσεις, Εγχείρηση Στραβισμού, Ενέσεις, Μικροεπεμβάσεις ).

apostoli2
apostoli3
apostoli4

Το Νοσοκομείο έχει επίσης στην κατοχή του Μουσειακά έργα (πίνακες ζωγραφικής) καθώς και μία σπάνια συλλογή Οφθαλμολογικών οργάνων και εργαλείων του 19ου και 20ου αιώνα, ανεκτίμητης αξίας, ως επίσης και μια πλούσια συλλογή ιστορικών εγγράφων και αρχείων.

Για την συνολική Κοινωνική και Επιστημονική του προσφορά, η Ακαδημία Αθηνών, στα 170 χρόνια λειτουργίας του, το έχει τιμήσει δύο φορές με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της απονομής του ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ.

apostoli5