Τηλεφωνικό Κέντρο: 213 2052701

Αντιγλαυκωματικές Επεμβάσεις

antiglaukomatikes-epemvaseis

Στις περιπτώσεις που η φαρμακευτική θεραπεία του γλαυκώματος δεν αποδίδει προβαίνουμε στην λέιζερ θεραπεία ή και στην χειρουργική θεραπεία . Η λέιζερ τραμπεκουλοπλαστική (LTP) είναι η εφαρμογή ακτίνων λέιζερ στον διηθητικό ηθμό, που βρίσκεται κοντά στη βάση της ίριδας, προκειμένου να αυξήσει την εκροή του υδατοειδούς υγρού. Η LTP χρησιμοποιείται στη θεραπεία των διαφόρων γλαυκωμάτων ανοιχτής γωνίας. Εξέλιξη της λέιζερ τραμπεκουλοπλαστικής είναι η επιλεκτική λέιζερ Τραμπεκιουλοπλαστική (SLT). Έχει αποδειχθεί σε δοκιμές ότι η SLT είναι εξίσου αποτελεσματική με την παλαιότερα χρησιμοποιούμενη argon λέιζερ Τραμπεκιουλοπλαστική . Ωστόσο, επειδή η SLT χρησιμοποιεί χαμηλότερης ισχύος λέιζερ, φαίνεται ότι δεν έχει βλαπτικές επιπτώσεις στην ανατομία του ηθμού όπως η 31-α,οη λέιζερ Τραμπεκιουλοπλαστική και μπορεί να επαναληφθεί.
Η Τραμπεκιουλεκτομή είναι η πιο κοινή χειρουργική επέμβαση αντιμετώπισης του γλαυκώματος όταν η ενδοφθάλμια πίεση δεν ελέγχεται πλέον από τις οφθαλμικές σταγόνες, τα χάπια ή το λέιζερ. Η τραμπεκιουλεκτομή δημιουργεί μια «ελεγχόμενη» διαρροή υδατοειδούς υγρού από το μάτι, το υγρό διεισδύει κάτω από τον επιπεφυκότα (το άσπρο τμήμα του ματιού). Μια μικρή διηθητική «φυσαλλίδα» εμφανίζεται στα όρια του κερατοειδή με το σκληρό.
Σε δύσκολα και ανθεκτικά γλαυκώματα απαιτείται η χρήση βαλβίδων (Ahmed) η άλλων ενθεμάτων (Express shunt) .Οι συσκευές αυτές είναι συνήθως κατασκευασμένες από υλικά όπως σιλικόνη, πολυπροπυλένιο ή άλλα βιοσυμβατά μέταλλα, και δημιουργούν μια εναλλακτική δίοδο για το υδατοειδές υγρό που αποχετεύεται από το μάτι, παρακάμπτοντας τον κατεστραμμένο ή φραγμένο ηθμό. Το Οφθαλμιατρείο Αθηνών είναι από τα πρωτοπόρο ιδρύματα με μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική του γλαυκώματος και ειδικότερα στην χρήση των ενθεμάτων.